Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, is uitgeroepen tot "Chef van het jaar 2021" volgens Gault-Millau. Want ook in dit voor restaurants erg moeilijke corona-jaar komt hij uit: de nieuwe gids van Gault&Millau.
Vaste waarden Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve uit Kruisem behouden hun topscore van 19,5 op 20. "Dé Nieuwkomer van het jaar", met een score van 16/20, is Le Pristine van Sergio Herman in Antwerpen.
Vaste waarden Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve (van Peter Goossens) uit Kruisem behouden ook dit jaar hun topscore van 19,5 op 20.
Stijgers aan de top dit jaar zijn De Stadt van Luijck (Sint-Truiden) en La Botte (Genk) met 16/20, Castor (Beveren-Leie) met 16,5/20, La Table de Maxime (Paliseul, Luxemburg) en Cuchara (Lommel) met 17/20. Nuance (Duffel) stijgt naar een topscore van 18/20.
Le Pristine (Antwerpen) komt meteen nieuw in de gids met 16/20 en Bartholomeus (Knokke-Heist) is terug met zijn nieuwe concept en scoort net als voordien 18/20. (VRTNWS)
De Wingerd in Vorselaar haalt een prachtige 13,5/20, Van Rompaey (Herenthout) 12/20 (nieuw)
De Kempense stijgers en de nieuwkomers:
- Hert (Turnhout): 15/20 (nieuw)
- Seir (Kasterlee): 14/20 (stijgt half punt)
- De Wingerd (Vorselaar): 13,5/20 (stijgt half punt)
- Resto 136 (Hoogstraten): 13/20 (stijgt punt)
- Serafina (Westerlo): 12/20 (nieuwkomer)
- Remise (Gierle): 12/20 (nieuw)
- Van Rompaey (Herenthout): 12/20 (nieuw).
Foto : Jolien Laenen De Wingerd -Vorselaar /rr.